Benvinguts

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclós en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Forma part de la Xarxa Europea d'Espais Naturals Natura 2000, que és el nucli de les polítiques europees de biodiversitat.

Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a un estany que fou dessecat dessecat per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, gràcies a les seves condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de les zones humides.

En els darrers segles, les àrees d'inundació natural han estat en recessió i avui són escasses a Catalunya. En el nostre context mediterrani la conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut del máxim interès.

Aquest web té per objectius difondre l'Estany de Sils, recopilar-ne paulatinament el màxim d'informació disponible i donar a conèixer la seva història i evolució recent . També hi trobareu informació sobre les activitats de sensibilització ambiental que s'hi celebren.

La navegació està estructurada a través del menú principal que trobareu sempre al capdemunt de la pàgina i del núvol de tags o etiquetes de la barra lateral esquerra. També a l'esquerra, sobre el núvol, podreu consultar les últimes notícies

 

Tant aquest lloc web com el Centre d'Informació de l'Estany estan gestionats per l'Ajuntament de Sils en col·laboració amb l'Associació Temporània d'Educació Ambiental de la Selva.

 

El Centre d'Informació de l'Estany de Sils

Fundat al 2004 i ubicat a l'edifici de l'estació del tren, el Centre d'Informació de l'Estany és l'equipament municipal que acull i informa els visitants de l'Estany de Sils. Disposa d'una exposició permanent sobre els valors patrimonials de l'Estany de Sils i és seu d'exposicions temporals, la major part de les quals de temàtica naturalista. També funciona com a oficina d'informació turística.

 

Ens trobareu a:

Plaça de l'Estació, s/n 17410 Sils

Telèfon 972168285 (si no us responem truqueu al Centre Cívic de Sils, 972853913 o a l'Ajuntament, al 972168000).

Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari d'atenció al públic: dissabtes, diumenges i festius de 10:00 a 14:00.

Veure-ho en un mapa

Etiquetat sota benvinguts

2°C

Estany de Sils

Parcialment ennuvolat

Humitat: 100%

Vent: 0 km/h

  • 22 Dec 2014 13°C 7°C
  • 23 Dec 2014 16°C 6°C