Català  Español English
 
 
 
Inici
Projectes
Què puc fer
Club d'amics
Agenda
Notícies
Galeria d'imatges
Com trobar-nos
Contactar
 
 
   

Agenda

Setmana de l'Energia

Del 23 al 27 de Juny, es celebra la Setmana de l'Energia al marc de la Setmana de l’Energia Sostenible Europea; i a Sils la commemorem amb diferents actes:


·         Dia 19: Taller sobre Contractació elèctrica i Comptabilitat energètica domèstica

Ø  Lloc: Centre Cívic

Ø  Horari: a les 19h

·         Dia 27: Jocs infantils educatius sobre l’estalvi d'energia, “Hola Watty” i “L’energia en un dia”.

Ø  Lloc: Centre d’Informació de l’Estany

Ø  Horari: de 11h-13h i de 16h-18h.

 

 

Activitats commemoratives pel 10è aniversari del Centre d'Informació de l'Estany de Sils

Enguany es commemora el 10 aniversari del Centre d’Informació de l’Estany de Sils.

Les regidories de Medi Ambient i Promoció Econòmica han previst un seguit d’actes a celebrar durant el 2014 per tal de donar rellevància a la efemèride i difondre entre els veïns i els visitants els valors de l’estany.

Podreu gaudir de visites guiades i teatralitzades a l’Estany i exposicions entre altres actes.

 

 

Dia Mundial de les Zones Humides (2014)

Divendres, 31 de gener, en commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides (2 de febrer), joc de rol a l'Estany!!, amb la participació de l'institut de Sils.

 

 

Inauguració de l'exposició del 13è Concurs Fotogràfic

Divendres 27 de setembre a les 19h al Centre d'Informació de l'Estany

Lliurament de premis i inauguració de l'exposició

 

 

Dia Mundial de les Zones Humides

Dissabte, 4 de febrer al Centre d’Informació de l’Estany de Sils

PROGRAMA D’ACTES:

09.30h Benvinguda a càrrec de l’alcalde de Sils, Martí Nogué, i xerrada a càrrec del professor de la UdG, de Pere Pons.

10.00h Tallers i visita a l'Estany de Sils a càrrec de Temporània, l’ADF i Acciónatura.

Totes les activitats són gratuïtes i hi haurà esmorzar per tots els participants. Es prega confirmació: Centre Cívic (972853913 o laguna@sils.cat).

 

 

 

SOBRETERRENY JOVE 2011


 

 

Dia Mundial de l'Aigua a Sils

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social.

Enguany l'Estany de Sils ha estat escollit per desenvolupar-hi diverses activitats i actes al llarg del dia.

  • Programa:
    • 9:30 a 11:30h Sortida guiada pels Estanys de Sils
    • 12:00 a 13:30h Plantada popular d'arbres (gentilesa de Forestal Catalana)
    • 16:00 a 17:00h Inici de l'acte del Dia Mundial de l'Aigua; Lliurament de diplomes a les entitats de custòdia del territori en l'entorn fluvial; Plantada simbòlica d'arbres 

 

Presentació de l'e-ruta de l'estany de Sils "La porta de l'infern"

L'e-ruta és una nova manera de conèixer l'Estany de Sils. Mitjançant una PDA, en Pere Porter, personatge llegendari, ens guiarà i ens explicarà la seva història i les característiques que fan de l'estany un lloc tan especial.
Per donar a conèixer aquesta nova ruta, es farà un apresentació el dissabte 13 de febrer a dos quarts d'onze del matí al Centre Cívic de Sils. Així mateix, s'han previst quatre jornades de portes obertes en què se cediran gratuïtament les PDA i es farà el recorregut amb una persona que farà de guia. Aquestes jornades seran el dissabte 13 de febrer després de la presentació i el diumenge 21, dissabte 27 de febrer i diumenge 7 de març a les onze. Per participar-hi cal inscripció prèvia al 972168285 o a estany@sils.cat.

 

 

Plantada popular d'arbres

El diumenge 7 de febrer es farà una plantada d'arbres oberta a tots els públic i edats.
Ens trobarem a les 10.30h a la riera Vallcanera (a l'alçada de l'antiga paperera).
Hi haurà esmorzar per a tothom. Cal inscripció prèvia al 972168285, a estany@sils.cat o al Centre Cívic de Sils.
En cas de pluja el mateix dia o l'anterior la plantada es farà el diumenge 14.

 

 

Jornada de voluntariat

El 30 de gener es farà una jornada de voluntariat per col·locar a les illetes i marges de l'estany suports de fusta que serveixin perquè les aus i amfibis puguin reposar en espais emergits lliures de vegetació.
Ens trobarem a les 10h a la passera d'entrada a l'estany. Cal portar botes d'aigua i roba vella. En cas de pluja el mateix dia o l'anterior se suspendrà l'activitat.

 

 

Cens d'ocells hivernants

El 9 de gener es fa el cens d'ocells hivernants simultàniament a tot Catalunya.  Cada espaui està coordinat per una persona i la coordinació general la fa el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

A Sils, el coordinador és en Joan Ventura del Col·lectiu Bisaroca i s'ha quedat a les 8.30h a l'entrada de l'Estany, al costat de la sèquia. Si ens vols donar un cop de mà, porta binocles i una guia d'ocells.

 

 

Acampada Jove 2009

El cap de setmana del 29 i 30 d'agost tindrà lloc la segona Acampada Jove a l'entorn de l'Estany de Sils. L'activitat començarà a les 15.00 h amb activitats, acampada al mirador del passeig de l'Estació i joc de misteri nocturn.

Les inscripcions seran del 13 al 31 de juliol al Centre Cívic de Sils.

Centre Cívic de Sils
972 853 913 ext. 1
laguna@sils.cat

 

 

Dissabte 25 de Juliol de 2009: Nit de relats al voltant de l'Estany

Dins la programació d'activitats d'estiu de Sils s'ha previst una nit de relats sobre l'Estany de Sils que tindrà lloc el proper dissabte 25 a la plaça de Sant Marc (al cantó de l'església) a partir de les 22h. Històricament l'estany ha estat font de llegendes i mites que s'explicaran a l'aire lliure, prop de l'espai natural.

 

 

Més activitats durant el Dia Mundial de les Zones Humides

La SEO/BirdLife és la Societat Espanyola d'Ornitologia, una associació científica i conservacionista fundada al 1954 que es dedica a l'estudi i la conservació de les aus i de la natura. Per al proper Dia Mundial de les Zones Humides tenen previst realitzar diferents activitats pels diferents aiguamolls de la geografia espanyola.

Per aquest motiu, han escollit l'Estany de Sils per instal·lar un stand informatiu sobre el Dia Mundial de les Zones Humides i de la importància de la preservació dels aiguamolls per a les aus. Aquesta activitat té per objectiu sensibilitzar als ciutadans sobre la importància de la conservació d'aquests espais naturals, tant per a les aus com per a la societat humana.

Els trobareu el proper 1 de febrer al Centre d'Informació de l'Estany de Sils (pl. Estació s/n), de 10h a les 14h.

 

 

Dia Mundial de les Zones Humides a l'Estany de Sils

El proper 1 de febrer de 2009 celebrem a l'Estany de Sils el Dia Mundial de les Zones Humides. En aquesta ocasió, a les 10 del matí es presentarà la publicació "Els espais naturals aquàtics de la comarca de la Selva", realitzat pel projecte SELWA, del Consell Comarcal de la Selva.

A continuació es convidarà als assistents a un aperitiu i, tot seguit, es procedirà a la inauguració de la ruta de l'Observatori Vell, un nou itinerari per visitar l'Estany de Sils, senyalitzat gràcies al Tallerd'Ocupació del Consell Comarcal de la Selva i de l'ajuntament de Sils. Aquesta ruta transcorre a través de zones boscoses i camps, fins a arribar a la zona de l'observatori vell, als terrenys propietat d'AccióNatura, on es localitza la llacuna temporal. Durant el recorregut, aquesta entitat explicarà la importància de la custòdia del territori per a la conservació de l'Estany de Sils. Un cop arribem a l'observatori vell, podrem comprovar com es realitza un anellament científic, gràcies al col·lectiu Bisaroca, que ens mostraran la importància faunística d'aquella zona de l'espai natural.

L'activitat tindrà lloc al Centre Cívic, a partir de les 10h el proper diumenge 1 de febrer. Us hi esperem!

Més info: aquí.

 

 

Lliurament de premis del 2n concurs de fotografia a Anglès

El lliurament de premis del 2n concurs de fotografia organitzat des del projecte SELWA tindrà lloc el diumenge 18 de gener a les 13:00h, coincidint amb els actes de la Fira de Sant Antoni d'Anglès.

És imprescindible recollir en persona el premi el dia del lliurament de premis. Es lliuraran, per cadascuna de les categories, tres premis:

1r premi: dinar per a dues persones al restaurant Mas de Cuc d'Anglès

2n premi: reproducció d'una obra de la pintora anglesenca Remedios Varo

3r premi: lot d'embotits de Ca l'Aulet d'Anglès

 

 

Inauguració del 2n concurs de fotografia a Anglès

El proper divendres 16 de gener s'inaugurarà l'exposició a la Sala Fontbernat, edifici Can Cendra d'Anglès, que estaran exposades fins al proper 22 de febrer de 2009.

Us recordem que l'Estany de Sils és un dels elements del patrimoni de l'aigua de la Selva, tant cultural com natural, més interessant i fotogènic, així que us animem a tots a participar i a mostrar l'Estany a totes aquelles persones que encara no el coneixen.

Esteu tots convidats!

 

 

AccióNatura busca voluntaris

Voluntaris i voluntàries per l'Estany de Sils
16 de Desembre del 2008

 

Busquem voluntaris per fer un seguiment d'amfibis i tortugues de l'Estany de Sils

 

Busquem dos voluntaris interessats en unir-se al grup que fa el seguiment dels amfibis i tortugues de l'estany de Sils per valorar l'impacte de les mesures de gestió d'Acciónatura.

Els participants han de tenir coneixements en biologia i ambientologia, un compromís a llarg termini amb el grup i han de viure a Sils o voltants.

Horari de les jornades

10:00 - 13:00h

Lloc i hora de trobada

Estació de tren de Sils. Sortides cada 15 dies

Com arribar-hi

En tren: parada Sils En cotxe: Autopista A-7 sortida 9 (Sils)

Material

El material tècnic necessari per a desenvolupar les activitats serà proporcionat per Acciónatura.

Places

2

Si estàs interessat, envia'ns un missatge a voluntariat@accionatura.org

Si tens qualsevol consulta o suggerència estem a la teva disposició en el telèfon 93 237 38 02 o a info@accionatura.org

 

 

Exposició del 2n concurs fotogràfic del SELWA a Anglès

El marc del programa "Descobreix el patrimoni de l'aigua de la Selva", el projecte SELWA organitza anualment un concurs fotogràfic comarcal que té l'aigua i el patrimoni que l'envolta com a protagonista. L'any passat es va celebrar a Sils, i enguany s'ha organitzat a Anglès.

Les fotografies romandran exposades des del 16 de gener fins al proper 22 de febrer de 2009 a la Sala Fontberbat, edifici Can Cendra d'Anglès.

Us recordem que l'Estany de Sils és un dels elements del patrimoni de l'aigua de la Selva, tant cultural com natural, més interessant i fotogènic, així que us animem a tots a participar i a mostrar l'Estany a totes aquelles persones que encara no el coneixen.

 

 

2a Jornada de l'Estany de Sils

Us convidem a la 2a Jornada de l'Estany de Sils

La gestió i conservació de l'Estany de Sils amb la participació de tots

Procés participatiu per a la gestió de l'Estany de Sils

Dia: dissabte 15 de novembre

Hora: de les 9h a les 19h

Lloc: Centre Cívic, C/Vidreres, s/n de Sils

Després de l'èxit aconseguit durant la 1a Jornada de l'Estany de Sils, s'ha continuat treballant per consolidar aquesta jornada, eix principal de la participació ciutadana a l'entorn de l'espai natural.

Durant la 1a Jornada de l'Estany de Sils es va analitzar, en primer lloc, la situació de l'Estany de Sils després del "Projecte de restauració i gestió de l'Estany de Sils", iniciat el 1998 amb l'objectiu de recuperar una mostra significativa del paisatge típic d'aquesta zona humida, dels seus hàbitats i de les espècies pròpies. En segon lloc, es van presentar exemples d'altres projectes similars per comprovar les possibilitats i potencials que té l'Estany de Sils a partir d'ara.

La participació ciutadana va continuar a través dels qüestionaris de participació que es van recollir tant a través de bústies de suggeriments, com del fòrum virtual, creat per aquest efecte. Va ser, precisament, gràcies a aquesta participació que moltes de les actuacions de gestió de l'Estany de Sils que van ser consensuades s'han executat, o estan pendents de ser-ho. A més, d'aquesta forma també es van poder definir els continguts d'aquesta 2a Jornada de l'Estany de Sils, centrats aquest cop en determinar, per una banda, quin és l'estat de coneixement de l'espai natural, quins estudis s'han realitzat i quins fan falta per poder planificar i gestionar de forma adequada; per altra banda, s'analitzarà l'educació ambiental que s'està duent a terme, els beneficis que presenta per a la gestió de l'Estany de Sils i quines mancances i potencials troben els educadors.

Per aquest motiu, enguany esperem que participi un major nombre de persones de tots els col·lectius possibles, perquè l'Estany de Sils és de tots i entre tots l'hem de preservar.

 

 

Sobre Terreny Jove 2008

Dia: 13 de setembre

Hora: a partir de les 10h

Lloc: Centre Cívic

De nou us proposem participar en la nova edició del "Sobre Terreny Jove", un joc divertit i intel·ligent que consisteix en una competició per equips. Com ja sabeu, es tracta d'una sèrie de proves que haureu de realitzar en equips de 3-5 persones i així aconseguir sumar el màxim de punts, que us permetran posar a prova les vostres habilitats mentals i físiques i la vostra capacitat de superació, a més de divertir-vos amb els vostres amics... Ah, i un premi per a l'equip guanyador!

La competició per equips Sobre Terreny Jove tindrà lloc el proper dissabte 13 de setembre a partir de les 10h a l'Estany de Sils. Us podreu distribuir el temps i les proves com vulgueu, sempre que el diumenge 14 de setembre a les 10h porteu al Centre Cívic els resultats de les proves. El joc consistirà en recórrer l'Estany de Sils, superant proves i resolent les propostes que se us plantejarà a la guia de ruta, que us facilitarem el dissabte a les 10h per tal que podeu començar les proves tot seguit. Les inscripcions es realitzaran al Centre Cívic a partir del dia 5 de setembre fins al dia 12 de setembre de dilluns a divendres de 16h a 20h. Molta sort a tots els participants i que us divertiu! 

+ info: Espai Jove Centre Cívic   tel. 972 85 39 13 (ext.1)  c.e : joves@sils.cat

 

 

Acampada Jove

Acampada Jove a l'Estany de Sils

Dia: 30 i 31 d'agost

Lloc: mirador de l'estació de ferrocarrils

Activitats: acampada i nit de misteri

+ info: http://www.silsjove.cat


 

 

 
Col᢯ren
© 2014 Estany de sils - Aví òLegal - Mapa web