Català  Español English
 
 
 
Inici
Projectes
Què puc fer
Club d'amics
Agenda
Notícies
Galeria d'imatges
Com trobar-nos
Contactar
 
 
   

Fauna

La fauna de l'Estany de Sils

L'espai encara manté un alt valor faunîstic i trobem una gran diversitat d'espécies, degut a la gran amplitud d'hàbitats que es concentren en aquest espai reduít. Cal assenyalar l'interés d'algunes de les diverses espécies, algunes molt rares i amb poblacions sotmeses a un important perill de regressió.

Sens dubte, els ocells constitueixen l'element més visible. El caràcter de l'Estany de Sils com a espai humit fa que siguin moltes les espécies migratòries que hi fan aturades al llarg dels seus viatges per tal d'arrecerar-se i cercar aliment. Altres, en canvi, utilitzen aquest espai com a indret per a la reproducció, com és el cas del cabusset (Tachybaptus ruficollis), el martinet menut (Ixobrychus minutus), el rascló (Rallus aquaticus) i el picot gracer petit (Dendroscopos minor).

   

L'herpetofauna és també molt diversa i singular. Destacar la tortuga d'estany (Emys orbicularis), el tritó palmat (Triturus helveticus) i el tritó jaspiat (T. marmoratus)

Algunes de les espécies exòtiques de l'Estany de Sils que fan un major impacte negatiu sobre el medi són la gambusia (Gambusia affinis), la carpa (Cyprinus carpio), la tortuga de Florida (Trachemys scripta), el cranc americà (Procambarus clarkii), i el visó americà (Mustela vison).

   

Més informació de la fauna de l'espai natural

Llista d'ocells

Llista de papallones

 
Col·laboren
© 2014 Estany de sils - Avís Legal - Mapa web