Català  Español English
 
 
 
Inici
Projectes
Què puc fer
Club d'amics
Agenda
Notícies
Galeria d'imatges
Com trobar-nos
Contactar
 
 
   

Presentació

Un espai singular.

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclós en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya i ha estat inclós a la xarxa europea d'espais naturals Natura 2000. Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a una llacuna que fou dessecada per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, grácies a les condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de les zones humides. En els darrers segles, les árees d'inundació natural han estat en recessió i avui són escasses a Catalunya. A més en un context predominantment mediterrani, la conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut del máxim interès.

El projecte LIFE-Natura "Restauració i gestió de l'Estany de Sils"

El projecte LIFE - Natura "Restauració i gestió de l'Estany de Sils", impulsat per l'ajuntament de Sils i AccióNatura l'any 1998, es va centrar en quatre grans actuacions:

- Adquisició de terrenys privats

- Regeneració d'una llacuna permanent

- Gestió i recuperació de prats de dall, de vegetació d'aiguamolls i de bosc de ribera

- Adequació d'itineraris i miradors per a l'ús públic.

Més informació de l'Estany de Sils

L'Estany de Sils

La visió naturalista d'un dels espais naturals més emblemátics de la comarca de la Selva. Informació i novetats sobre la fauna i la flora presents a l'espai, la seva gestió i el seu futur.

 

Estanys de Sils (by Joan Fi)

Web personal d'en Joan Fi per donar a conèixer l'Estany de Sils, amb l'objectiu d'anar recopilant material gráfic, informacions d'interès, notícies, etc. que puguin ser d'utilitat per aquelles persones interessades en descobrir i visitar l'Estany.

 
Col·laboren
© 2014 Estany de sils - Avís Legal - Mapa web