Informació pel visitant

Punt d'informació

El Punt d’Informació de l'Estany de Sils es troba ubicat a l'edifici de l'estació de tren de Sils i al seu interior podreu visitar una exposició permanent amb informació de l'espai natural i el municipi. Hi trobareu una maqueta de l'àrea i panells informatius amb fotos i explicacions, a més d’informació d’actualitat sobre l’Estany.

Horari d'obertura del Punt d'Informació de l'Estany de Sils (PIE)

En aquest horari trobareu obert el PIE per visitar l'exposició sobre els valors naturals i la història de l'estany. 

Temporada alta*: de dijous a diumenges i festius de 9h a 13 h.

Temporada baixa: de divendres a diumenges i festius de 9h a 13h.

*Mesos de primavera (de març a maig) i de tardor (de setembre a novembre)

Com arribar-hi

L’accés amb les línies de tren R11 i RG1 és una molt bona opció, ja que l'estació de tren de Sils es troba a 300 metres del principal punt d'accés a l'àrea natural protegida. A més, a l'edifici mateix de l'estació hi ha ubicat el Punt d'Informació de l'Estany. Consulta els horaris: rodalies.gencat.cat/ca/horaris/.

Per accedir-hi amb vehicle particular, Sils està molt ben comunicat, a tocar de l’autopista AP7 i de la carretera N-II, i és possible aparcar a prop de l'Estany de Sils, a l'aparcament de l'estació de tren.

 

Activitats per grups i escoles

Gaudeix d’una experiència especial a l’Estany de Sils a través d’una de les activitats que hi ha programades. Si vols més informació sobre les visites guiades i les activitats d’educació ambiental, no dubtis a contactar-nos al correu: comunicacio@estanydesils.cat

Descobrim l’entorn de l’Estany de Sils amb una visita guiada

Descobrim l’entorn de l’Estany de Sils amb una visita guiada

Es farà la ruta curta al voltant de l’estany fent parada als diferents observatoris que trobem a l'entorn. Durant la caminada coneixerem l’espai natural des de diferents àmbits: la seva història, la fauna, la flora, els projectes que s’hi estan duent a terme, i gaudirem d’aquest bonic paisatge!

Durada: 1 hora i 30 minuts

A qui es dirigeix: Activitat apte per tots els públics.

Qui l'ofereix: Punt d'Informació de l'Estany de Sils

L'estany de Sils i la seva biodiversitat

L'estany de Sils i la seva biodiversitat

Fa pocs anys es varen recuperar els estanys, anteriorment dessecats, perquè les tortugues Emys, però també ocells migratoris i altres espècies, poguessin tenir un bon lloc per viure; però l'espai s'ha d'anar revisant per comprovar que hi segueixen vivint i és un bon lloc, fins i tot per aquells que només hi estan de pas; i per això necessitem la vostra ajuda. Es tracta que els participants facin de naturalistes per ajudar els biòlegs de la Fundació Emys a descobrir quins éssers vius habiten a l'Estany de Sils i quin estat ecològic presenta.

Durada: 2h i 30 minuts

A qui es dirigeix: CM, CS, ESO, Cicles Formatius 

Qui l'ofereix: Fundació Emys

Les estacions a l'Estany de Sils

Les estacions a l'Estany de Sils

L'Estany de Sils ha esdevingut els últims anys un espai natural de referència a l'hora d'observar ocells migratoris. La primavera i la tardor són estacions estratègiques per identificar espècies d'ocells que s'aturen a descansar i  recuperar forces abans de seguir la seva ruta de milers de Km.
L'extraordinària biodiversitat de l'Estany assegura l'aliment a totes aquestes espècies i és una oportunitat única per aprendre a observar-les i identificar-les. Es tracta que els participants facin de naturalistes per ajudar els biòlegs de la Fundació Emys a identificar quins ocells es troben a l'Estany de Sils segons l'època de l'any i distingirem dels ocells migradors dels sedentaris.

Durada: 2 hores i 30 minuts

A qui es dirigeix: : CM, CS, ESO, Cicles Formatius

Qui l'ofereix: Fundació Emys

Reserva la teva visita guiada

Vols gaudir d'una experiència especial? Reserva el nostre servei de visites guiades i coneixeràs tots els secrets de l'estany!

Feu-nos saber quin dia voldríeu, quants seríeu i quin tipus de visita us interessaria i veniu a descobrir aquest meravellós entorn amb nosaltres! Per a qualsevol dubte, podeu contactar-nos al correu: comunicacio@estanydesils.cat.

A continuació, podeu consultar les nostres tarifes. Per grups de menys de 10 persones, consulteu el preu. 

TARIFA NORMAL

Tarifa normal: 4 € / pax

  • Persones d'entre 17 a 65 anys. 

 

TARIFA REDUÏDA

Tarifa reduïda: 2 € / pax

  • Joves d'entre 7 a 16 anys. 
  • Per a majors de 65 anys.

TARIFA GRATUÏTA

Tarifa gratuïta

  • Infants d'entre 0 a 6 anys. 

*En cas de no poder assistir a l'activitat reservada, si no es fa la cancel·lació en un mínim de 24 hores no es retornarà l'import. 

El pagament de la visita guiada serà en línia, no s'acceptaran diners en metàl·lic. Per efectuar-lo es farà a través del següent enllaç web: www.fundacioemys.org/ca/visita-guiada-estany-de-sils/