Itineraris

Dins l'espai natural de l'Estany de Sils trobareu 3 rutes circulars senyalitzades. Veniu a passejar pels volts de l'Estany i deixeu-vos sorprendre per la bellesa dels seus paisatges. També podeu observar la fauna que hi habita des d'un dels seus aguaits o conèixer més sobre l'Estany de Sils visitant el PIE (Punt d'Informació de l'Estany).

Itinerari 1: Volta a la llacuna

 • Distància: 3,5 km
 • Durada aproximada: a peu entre 45 minuts i 1 hora, en bicicleta 30 minuts
 • Dificultat: molt senzilla
 • Tipus: Circular

Aquest és un itinerari per conèixer l'àrea en procés de recuperació de l'Estany de Sils. El passeig s'inicia a l'aparcament sud de l'Estació de tren ferrocarril. Seguint els senyals, sortim del poble pel barri de l'església i després de travessar el pont sobre la sèquia, ens adreçarem a la zona d’aiguamolls regenerada. De seguida trobem el mirador, on tindrem una visió panoràmica de l'Estany i els canyissars i arbredes que l'envolten. Més endavant, els tres aguaits ens permeten observar les aus aquàtiques. Així mateix, al llarg del recorregut podem veure de prop la vegetació aquàtica, com el canyís, el balcalló i els arbres de ribera. Després visitem la zona de prats humits i de dall en recuperació, un paisatge característic de l'Estany. Per tornar a Sils, recularem pel camí que voreja la sèquia fins al punt inicial de l'itinerari.

Itinerari 2: Ruta de l'Observatori Vell

 • Distància: 5 km
 • Durada aproximada: a peu 1 hora i 45 minuts, en bicicleta 1 hora aproximadament
 • Dificultat: senzilla
 • Tipus: Circular

Aquesta ruta us permetrà descobrir els diversos paisatges que conformen el nostre territori. Des del barri de l'església, amb les seves cases antigues i l'església de Santa Maria, continuant a través dels boscos mediterranis d'alzina, els camps i les pollancredes, fins a la vegetació de zones humides i la zona en recuperació de l'espai natural de l'Estany de Sils. Durant aquest trajecte podreu gaudir de les vistes panoràmiques que ofereix l'observatori vell, un dels primers aguaits que es van instal·lar a la zona i que mostra unes magnífiques vistes sobre la llacuna temporal, una zona inundable que varia en funció de les pluges, i els prats de dall que s'estan recuperant.

Itinerari 3: Ruta pels estanys

 • Distància: 12,2 km
 • Durada aproximada: a peu 2 hores i 30 minuts, en bicicleta 1 hora i 20 minuts
 • Dificultat: mitjana
 • Tipus: Circular

Aquest és un itinerari que voreja els límits de l’antic Estany de Sils, abans de la seva dessecació. Sortim de l'aparcament sud de l'Estació de tren ferrocarril, cap a l'església, en direcció a les pollancredes. L'itinerari recorre una zona humida que combina els ambients forestals amb les plantacions de pollancres i els prats de dall o herbassars, i que acull nombroses espècies animals, entre les quals destaquen les aus, per la seva espectacularitat. El recorregut és apte per a tota mena d'usuaris. És gairebé del tot planer i a grans trets ressegueix el perímetre de l'espai natural que li dona nom. Permet una passejada agradable i, si hi ha sort, podreu observar part de la fauna associada als ambients humits de les zones estanyables.

Aquest itinerari conicideix amb la ruta número 9 de BTT de la comarca de la Selva.

Itineraris Estany Sils